Olet täällä

Kaikki elävät ja kuolleet

Kaikki elävät ja kuolleet

Kuolema on tuttu näky uutiskuvissa sodista, luonnonmullistuksista ja pandemioista. Likeisempi kuolema jää monesti vieraaksi: useimmille kuolleen läheisen hyvästely on ainoa käsinkosketeltava kohtaaminen kuoleman kanssa. Arkinen kuolema on aidattu näkymättömiin monin tavoin. On kuitenkin kokonainen kuoleman ammattikunta: kaikki ne, jotka pitävät huolen kuolleistamme – ja joskus vielä meistä.

Kaikki elävät ja kuolleet on kiertomatka kuoleman ammattilaisten joukossa. Hayley Campbell on haastatellut hautureita, rikospaikkojen siivoojia, ruuminavausten tekijöitä, palsamoijia, krematorioiden käyttäjiä ja muita kuoleman ammattilaisia – aina toiveikkaisiin ja tulevaisuususkoisiin kuolleiden syväjäädyttäjiin asti. Karmivista yksityiskohdista huolimatta hän löytää kaikkialta myös kauneutta sekä halua auttaa myös niitä, jotka ovat avun tuolla puolen. Ihmisiä, jotka tekevät laupeuden töitä, joista kukaan ei saa tietää.

Hayley Campbell on Lontoossa asuva journalisti, joka on kirjoittanut urallaan lukuisiin aikakauslehtiin ja verkkojulkaisuihin sekä juontaa kahta BBC:n podcastia. Hänen isänsä Eddie Campbellin viisiosainen Jack the Ripperistä kertova sarjakuvaromaani Helvetistä (1989–1998) tutustutti tyttären kuoleman kuviin ja pani alulle tähän kirjaan johtaneen matkan.

TULOSSA SYYSKUUSSA

Tulossa

Jaa tämä