Olet täällä

Ilmaiset

Vapaasti ladattavissa olevat niin & näin -kirjat.

 

Tuomas Tervasmäki ym. (toim.)

Juhlakirja professori Veli-Matti Värrille. (Vapaasti ladattavissa.)

Michele Rosenthal

Juliste yleisimmistä argumentaatiovirheistä ja loogisista virhepäätelmistä [vapaasti ladattavissa]

Huhtala, Syrjämäki & Tuusvuori

– (pdf vapaasti ladattavissa) 6 846 think tankia sysii päättäjiä. Ideavaltaan pyrkii muitakin. Mitä tekee kansalainen? Raportin lähikuvassa Filosofian Akatemia.

Salminen & Vadén

LOPPUUNMYYTY – (sähkök. vapaasti ladattavissa) Öljy on modernin kokemuksen musta sydän. Fossiiliset polttoaineet mahdollistivat modernin elämän 150 vuoden ajan. Se oli poikkeustila, jota erehdyttiin pitämään normaalina. Fossiilinen mahti jäi sokeaan pisteeseen.

Tapani Kilpeläinen

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) Itsemurhan filosofia on monisävyistä kuin elämä itse, itsemurhasta nyt puhumattakaan. 

Friedrich Nietzsche

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) Nietzschen ensimmäinen teos vihdoinkin suomeksi.

Mika Hannula ym.

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) Taiteellisen tutkimuksen perusteet ovat muotoutumassa. Tilanne, jossa taiteellisen tutkimuksen luonne, menetelmät ja tavoitteet ovat vielä epäselviä, on riski ja mahdollisuus.

Arthur Schopenhauer

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) "Riidan syttyessä riitelijät uskovat, että totuus on heidän puolellaan. Eripuran jatkuessa kumpikin käy epäileväiseksi".

Backman & Luoto (toim.)

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) "Outoa tässä olemisen ajattelussa on sen yksinkertaisuus."

Kari Väyrynen

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) Ympäristöfilosofinen tutkimus ei saa unohtaa historiallista taustaansa.

Tere Vadén

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) Miksi karhulla on niin monta nimeä? Mitä tarkoittaa karhun paluu metsiin, joista se katosi? Entä mitä merkitystä tällä on luonnon ajattelemiselle?

William James

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) "Pragmatismi kääntää selkänsä ammattifilosofien piintyneille tavoille."

"Mitä me voisimmekaan sanoa pragmatismista, mitä ei jo olisi sanottuna, paremmin sanottuna tässä kiinnikäyvässä ja charmantissa kirjassa?" –Henri Bergson, 1911

Miguel de Unamuno

LOPPUUNMYYTY – (pdf vapaasti ladattavissa) "Traaginen elämäntunto merkitsee ristiriitaa, jonka iankaikkista elämää isoava sydän ja kuolevaisuudesta muistuttava järki synnyttävät ihmissieluun. Juuri traagisen elämäntunnon vuoksi konkreettinen, lihaa ja verta oleva ihminen ei voi löytää lohdutusta rationalismista sen paremmin kuin sokeasta uskostakaan, vaan jää ratkaisemattoman ongelman vangiksi."